luxe hotels barcelona

5 unieke hotels in Barcelona met een verborgen verhaal.

Barcelona heeft met ruim 450 hotels een zeer groot aanbod in accommodaties. Variërend van prachtige 5-sterren hotels met uitgebreide en luxueuze faciliteiten tot basic hotels waar enkel het hoognodige aanwezig is. Het perfecte hotel vinden kan dan ook voelen als zoeken naar een naald in de hooiberg, waarbij hotels van grote ketens of met een goede rating op de welbekende sites de veiligste opties lijken. Er zijn echter zoveel leuke en bijzondere hotels in Barcelona die een rijke historische hebben of een bijzonder verhaal vertellen. 

Ontdek hier een aantal van de best bewaarde geheimen van OCULTO en lees het verhaal van deze 5 hotels in Barcelona!

Cotton House Hotel

Gelegen in de centrale wijk Eixample vind je het Cotton House Hotel. Wanneer je het prachtige en in Neoklassieke stijl gebouwde hotel binnen stapt, waan je jezelf even terug in de tijd. Het Cotton House Hotel was tijdens het midden van de 20ste eeuw het hoofdkwartier van “Fundación Textil Algodonera” en daarna van het gilde van katoenproducenten. Het was het hart van de welvarende textielindustrie in Catalonië. In 2015 is het gebouw tijdens een renovatieproject omgetoverd tot een 5-sterrenhotel waarbij de originele elementen van het gebouw zijn behouden en hersteld. Katoen komt hier in ieder detail terug, van het heerlijk ruikende luxe beddengoed van Egyptisch katoen tot de bijzondere ruimte L’Atelier. In L’Atelier komt de essentie van deze historische plek terug en biedt het Cotton House Hotel in samenwerking met professionele kleermakers een exclusieve kleermakers service aan. Hierbij worden alleen de beste en meest exclusieve stoffen voor de gasten geselecteerd. Het Cotton House Hotel heeft, naast L’Atelier nog meer bijzondere en museum waardige ruimtes, waaronder de bibliotheek en de verborgen binnentuin. Daarmee biedt deze locatie veel mogelijkheden voor zakelijke meetings, exclusieve borrels, intieme diners of bijzondere productpresentaties.

Casa Bonay

Op steenworp afstand van het Cotton House vind je het creatieve hotel Casa Bonay. Dit unieke hotel gevestigd in een volledig gerenoveerd en karakteristiek 19e-eeuws gebouw, is een initiatief van lokale enthousiaste creatievelingen met ieder een eigen expertise. Denk aan zeepmakers, grafisch vormgevers, meubelmakers, koffiekenners en wijnexperts. Wat was de reden om dit hotel samen op te zetten? Veel creativiteit en enorme bewondering voor elkaar! En dat zie je terug in het gehele hotel en de bijbehorende twee restaurants, koffiebar en het dakterras waar in de zomermaanden de lekkerste cocktails worden geserveerd. Het is een totaal concept waarbij alles perfect samenkomt en de passie van initiatiefnemers duidelijk voelbaar is. Dit inspirerende hotel vormt een mooie basis voor creatieve incentives of bedrijfsevents waarbij een heerlijk verblijf  in een bijzondere omgeving is gegarandeerd. Tussen de vele hotels in Barcelona absoluut een verborgen pareltje!

Mercer Hotel

In de sfeervolle Gotische wijk, een beetje verstopt in de kleine straatjes van de oude stad vind je het Mercer Hotel. Dit monumentale hotel is van grote historische en architectonische waarde. Een gedeelte van het hotel is gebouwd op overblijfselen van de oude stadsmuren van de Romeinse stad Barcino en er zijn middeleeuwse bogen en oude schilderingen terug te vinden. Het team van de prestigieuze architect, Rafael Moneo, kreeg de opdracht om het culturele erfgoed te redden en heeft de historische elementen op unieke wijze weten te combineren met modern design. Naast de historische elementen beschikt het hotel over alle denkbare moderne faciliteiten. Het heeft tevens een binnenplaats, een terras, buitenzwembad en diverse ruimtes voor kleinschalige events. Dit hotel biedt tal van mogelijkheden en is een bijzondere locatie voor overnachtingen, diners of meetings op historische grond.

Hotel Brummell

Dichtbij de natuur maar toch midden in de bruisende stad, levendig en toch sereen, basic en toch boutique: dat is Hotel Brummell. Met deze tegenstellingen in gedachten is het concept rondom Hotel Brummell gecreëerd door twee vrienden van de eigenaar, een creatief duo uit Australië met een achtergrond in industrieel design. De mix van tegenstellingen tussen tropisch en modern maken van Hotel Brummell een ware urban oase met een bijzondere sfeer. Hotel Brummell beschikt over een centrale open keuken waar tevens het ontbijt wordt geserveerd, een leuke shop met originele lokale souvenirs en een oude garage uit de jaren 40. Deze ruimte is volledig gerenoveerd en omgebouwd naar een creatieve ruimte, die ideaal is voor teambuilding activiteiten of workshops. Staat er al voldoende op het drukke programma? Maak dan gewoon lekker je hoofd leeg tijdens de gratis yogalessen die hier worden gegeven.

Yurbban Passage Hotel & Spa

Het Yurbban Passage Hotel & Spa is het tweede Yurbban Hotel in Barcelona en is gelegen tussen de wijken Ciutat Vella en Eixample. Het is gevestigd in een voormalig textiel warenhuis waarin veel historische elementen zijn terug te vinden, zoals de oude “Passatge de les Manufactures”(passage van fabrikanten) die het hotel en de bijbehorende luxe Spa van elkaar scheidt. Duurzaamheid, gebruik van kwalitatieve streekproducten en een bijdrage aan lokale initiatieven zijn voor dit hotel van groot belang. Bij de opening van dit nieuwe Yurbban hotel besloot de organisatie een bijdrage te leveren aan het Alzheimer-onderzoek onder leiding van de Pasqual Maragall Foundation. Een deel van de winst van het hotel wordt aan deze foundation geschonken. Naast de Spa beschikt dit hotel ook over diverse multifunctionele ruimtes en zelfs een open keuken. Ideaal voor een incentive verwen-weekend, management meeting, productpresentatie of kookworkshop. 

Hotels in Barcelona met een verborgen verhaal

Naast deze 5 unieke hotels in Barcelona zijn er nog veel meer verborgen verhalen te ontdekken. Verhalen over hotels, restaurants en andere bijzondere locaties in Barcelona. OCULTO kent de stad op haar duimpje en zet deze kennis om naar unieke zakelijke meetings, bijzondere incentives en spraakmakende bedrijfsevents. Wil jij deze plekken en verhalen ontdekken tijdens een (zakelijke) reis naar Barcelona? Neem dan contact op met OCULTO om de mogelijkheden te bespreken.