barcelona

BARCELONA

Barcelona heeft een reputatie als één van de meest bruisende steden van Europa en dat is terecht. Er zijn maar weinig steden die zoveel te bieden hebben als deze metropool aan de Middellandse Zee. De stad heeft een heerlijk klimaat met lange zomers, milde winters en maar liefst 2500 zonuren per jaar. In het noordwesten wordt Barcelona omringd door de groene bergketen Serra de Collserola, dat zich bevindt in een natuurgebied van ruim 8000 hectare. Vanaf de 512 meter hoge top van de Tibidabo berg kunt u de stad volledig overzien tot aan de azuurblauwe zee. Hier gaat het zuidelijk deel van de stad vanaf de pittoreske jachthaven over in de moderne industriële haven. Barcelona heeft niet alleen een rijke cultuur, historisch centrum en prachtig strand, maar ook fenomenale gastronomie en een bruisend nachtleven.

Barcelona is altijd al een bijzondere stad geweest, maar de Olympische Zomerspelen van 1992 heeft de stad nieuw leven ingeblazen. Er werd in totaal 6,5 miljard euro geïnvesteerd in de bouw van sportcomplexen, het aanleggen van stranden en verbeteren van de infrastructuur zoals de aanleg van een vliegveld, rondweg en jachthaven. Voor stedenbouwers en architecten was het een mogelijkheid om de stad te moderniseren. Inmiddels is Barcelona het juweel van de Catalaanse kust en behoort de stad tot één van de meest gewilde bestemmingen van Europa.

Toeristische trekpleisters als La Rambla, het voetbalstadion van FC Barcelona, en de meesterwerken van Antoni Gaudí zoals o.a. La Sagrada Familia en Park Güell, zijn de handelsmerken van de stad. Barcelona heeft haar bezoekers naast deze bekende highlights echter nog veel meer te bieden op het gebied van kunst, cultuur, sport en recreatie. Combineer deze talloze mogelijkheden met het klimaat, de inspirerende locaties , de goede bereikbaarheid en u begrijpt waarom Barcelona dé perfecte locatie is voor incentives, personeelsreizen, zakelijke evenementen of een exclusieve stedentrip.

Weten wat Barcelona u te bieden heeft?

jubileumreis barcelona
park barcelona
personeelsreis barcelona
groepsactiviteiten barcelona
El Born Brcelona